Wednesday, May 23, 2012

Cerita Kat Pejabat

Sedikit coretan di pejabat hari ni : macam mana la lecturer nak mengajar bebudak baru nnt bila mana saya dapat soalan yg sangat2 mencabar di sepanjang 3 minggu ni. Dan soalan yang paling hebat pagi tadi bila si ibu menelefon bg pihak anak terunanya bertanyakan "puan, kalau waktu kuliah dia kena pakai kemeja lengan panjang, bole lipat tak lengan baju dia"..ya Allah....
Antara soalan2 yg berada di ranking top 10 (soklan yg kerap ditanya)
1) Dalam bilik ada air cond tak?
2) Student bole bawak transport sendiri tak? Saya nak belikan keta untuk anak saya.
3) Toilet ada dalam setiap bilik?
4) Kalau budak perempuan pun wajib jugak pakai baju t-shirt berkolar?
5) Tudung wajib pakai keeerrrr?
Nampak tak kat situ? Semua soalan pasal keselesaan diri. Sedikit ja yg sibuk nak tanya pasal apa modul yang ditawarkan, lps matrik nnt nak ke mana, sistem pembelajaran di sini. Sedih rasanya....

2 comments:

  1. Hamboi2 soklan derang....bilik klu nak aircond,kena laypark library...cam obersea....klu nak bawak kenderaan sendiri boleh, tapi bukan yang bermoto@enjin (beskal ke fixie ke skate board ke...bleh jew)...toilet nak dalam tiap blik? bleh2, p dok umah felo nye master bedroom....

    ReplyDelete