Sunday, May 27, 2012

Detective Conan Baru Balik Menyiasat

Lepas maghrib tadi keluar round Kepala Batas. Dari rumah saya guna jalan Kubang Menerong sampai nak ke highway Bertam. Ok, start dari situ dah nampak signboard Pendaftaran Pelajar Baru. Saya terus ikut saja signboard tu. Kira berapa traffic light yang perlu dilalui. Alert dengan bangunan2 penting di sepanjang jalan dari highway Bertam ke kolej. Saya seolah2 tengah menyiapkan diri macam nak exam esok dan soalannya pun saya dah tahu. Puan, macam mana saya nak ke kolej, pendaftaran anak saya pagi ni?

Keluar highway Bertam, traffic light (org Terengganu panggil stop light) pertama belok kanan. Traffic light kedua terus. Traffic light ketiga terus. Pejabat pos sebelah kiri. Traffic light keempat belok kiri. Ada Kompleks Dato Kailan dan Hotel Seri Malaysia. Terus sampai traffic light kelima terus lagi. Traffic light keenam belok kiri. 200 meter jumpa kolej.

Pasti akan ada panggilan "KMPP ni dok dalam hutan yea, ada banyak kebun sayur ni"..haha, tu depa dah masuk jalan short cut kot ACMS...hehe dalam hutan ye bang..Jaga2 ada banyak rimau dalam tu...aung pun ada..

2 comments:

  1. Aung pown ado? Ronda xajak aku....bkeh snap picta sket...kira mmg dedikasi lew penunjuk jln esok....siap kira trafic light....aku xpnah kira trafic light...soh depa tgk bgunan taem nk belok ja....ekekeke...

    ReplyDelete
  2. x bnyk papan tanda la..susah hati jugak. Tahun ni mcm a bit stress sket dgn MPPB. Soalan2 yg merapu ntah apa2..harap esok semuanya berjalan dgn lancar. ntah kalu ang ikut td bole jd co pilot aku...kaaannnn

    ReplyDelete