Tuesday, May 8, 2018

Mount Phousi, Laos

Cerita tertangguh..maaf deh..story Laos belum abisss.

Antara spot yang menarik di Laos adalah Mount Phousi (port layan sun set).
Laluan bertangga yang cantik..pakai selipar pun bole naik. Dalam 278 M, lebih kurang 15 minit menapak. Tapiiiiii manusia ramai derr. So, saya setakat naik, bergambar then turun balik cari dinner. Sesak ngan manusia.

But, ada satu bad news iaitu AA dah tutup route ke Luamg Prabang. Hurmm, x dapat sambutan la tu. For me, laos adalah sebuah negara yang cantik, bersih, majoriti boleh berbahasa Inggeris walaupun pak cik mak cik kampung. Cuma dia minoriti muslim, so agak sukar untuk cari halal food. Ok, close story Laos..next.... insyaAllah nak try China.

Senang ja cari..kat night market. Jalan kaki ja hotel.

Trek bertangga..hap hap hap

This is Mount Phousi

Ruang kecik, manusia ramai menunggu sunset.

And thats me..thanks to cik yg mensnap gmbr ni. Saya suka pic ni.

No comments:

Post a Comment