Wednesday, February 28, 2018

Waterfall Seri Perigi, Yan

Lokasi : Yan, Kedah Darul Aman
Cara nak ke sana : Kalau drive ambil exit Gurun, pastu pakai google maps (tips x bole blah betui).
                              Nanti akan jumpa Pekan Guaq, baru masuk Yan. Jauh gak la dr exit Gurun.

Trek x clear, mmg x dak tanda kat enterance. So, mmg kena pakai guide atau orang yang biasa p. Dalam 200 meter ja, hiking pun dalam 20 minit sampai la. Trek santai, view superb.

Kami lepak lama jugak, layan waterfall (lama tak mandi ayaq terjun yang bersih). Sambil layan view sawah, sambil masak megi dgn teh o panas.

Ni kat parking, kami naik sampai air terjun yang atas sekali.





View mmg superb



2 comments:

  1. cantiknye...dah lama gak xmandi ayaq terjun...

    ReplyDelete
  2. sejukkkk walaupun mentari menyinar.

    ReplyDelete